Nyheder

Jens Schjerning gæster igen Aktieuniverset

Endnu engang har Jens Schjerning været i studiet ved Aktieuniverset med Mads Christiansen. De vender konjunktur, renter og ikke mindst deres bekymring på aktier dvs., de ser en lidt større korrektion ned, som måske er startet.

Udsigt til blød bamselanding i USA

Det tyder på, at USA kommer rundt om en blød landing.

Lørdagslæsning nr. 6: Hvorfor er benzin dyrere end diesel?

I denne lørdagslæsning har jeg sat mig for at finde hoved og hale i forholdet mellem prisen på benzin og diesel. For hvorfor ”plejer” benzin at være dyrere end diesel når vi kigger på tankstationerne, og hvorfor er forskellen mellem de to brændstoffer ikke den samme hele tiden? Det er noget jeg tit har undret mig over og specielt efter en nyligt overstået tur til USA, hvor jeg kunne konstatere at prisforholdet er omvendt ift. herhjemme. Så nu håber jeg, at jeg i hvert fald kan få stilet min egen nysgerrighed – og måske også din?

Jordpris bryder over 200.000 kr./ha.

Den gennemsnitlige jordpris løfter sig også i årets sidste kvartal 2023, således den nu hedder 200.000 kr./ha., og som altid er det inklusive bygninger. Jordprisen stiger med hele 11,4% for hele 2023 og dermed holdes den positive takt fra 2022. Jordprisen har stort set hentet det ”tabte” i forhold til prisudviklingen på sommerhuse og parcelhuse. Er der spørgsmål så ring til Jens Schjerning tlf.: 2142 5620 / mail: [email protected] herom.

Rentefald kommer senere end ventet

Det blev ikke 7. marts hvor renten skulle sættes ned første gang. I øjeblikket er det mest sandsynligt 6. juni. Det betyder, at kortrentelån bliver forholdsvis dyre hele 2024.

Lørdagslæsning nr. 5: Futures som risikoafdækning

I denne uges lørdagslæsning følger jeg op på lørdagslæsning nr. 2 omkring brugen af optioner, idet jeg i dag har tænkt mig at se på hvordan vi kan bruge et andet finansielt instrument til at risikostyre de store usikkerheder, der ligger i råvaremarkederne – nemlig med brugen af futures.

Lørdagslæsning nr. 4: Situationen på oliemarkedet

Denne uges lørdagslæsning kommer lidt i forlængelse af sidste gang, hvor det omhandlede gas og el. I dag runder vi energimarkederne af ved at stille skarpt på oliemarkedet. Jeg vil starte med at forklare hvorfor vi har den aktuelle pris og til sidst vil jeg runde af med vores forventning til markedet.

Lørdagslæsning nr. 3: Status på el- og gasmarkederne

I denne udgave af vores lørdagsblog, vil jeg tage fat på den aktuelle situation på el- og gasmarkederne, og give et lille indblik i hvorfor prisen har udviklet sig som den har gjort den seneste tid. Jeg runder lige af med en meget kort og generel forventning til markedet.

Recession USA i 2024?

USA's vækst har klaret sig overraskende godt i 2023.

Lørdagslæsning nr. 2: Hvordan kan optioner bruges til at afdække risiko?

I denne uges lørdagsskriv tager vi fat på et af de finansielle instrumenter, vi kan bruge til afdække risiko på bedriften. Der er ikke to landmænd der er ens, og derfor er der heller ikke to strategier for brugen af optioner, der er ens. Men uanset, kan alle bruge optioner til at risikoafdække, det er blot forskelligt, hvordan det skal gribes an.