15 august
Stigende afgrødepriser - trods prisnegativ rapport
Det kan virke lidt som et paradoks. August' måneds afgrøderapport fra det amerikanske landbrugsministerium (USDA), Wasde-rapporten, viste fredag stigende slutlagre af hvede. Afgrøderapporten var derfor let prisnegativ, vurderer både Agrocura og Jyske Markets.

Se artikel på landbrugsavisen.dk

Alligevel steg prisen på både majs og hvede på Chigacobørsen, noterer Jyske Markets.

"Foruden skepsis om gæt om høstudbytter et par måneder ude i fremtiden, så ser vi følgende som årsag til markedets reaktion fredag; Kornprisen tangerer i dollars på verdensmarkedet det laveste niveau i næsten 10
år. Afregningspriserne er langt under omkostningerne for en gennemsnitlig global kornproducent. Dykker man ned i rapporten finder vi en række opjusteringer af både forbrug og eksport, hvilket vidner om, at de lave priser har
sin effekt. I disse sekunder offentliggøres, at Saudi Arabien har købt 640.000 tons hvede. Og netop forbruget tror vi vil trække større fokus når høstpresset aftager på den nordlige halvkugle. Fra et teknisk perspektiv testede majsprisen 320 cents i Chicago, hvilket var bunden i både 2014 og 2010, hvilket sandsynligvis tiltrækker en vis købelyst," skriver Jyske Markets i mandagens afgrødekommentar.

Dertil kommer, at der er stærk, kinesisk efterspørgesel på foder. Det driver sojaen og majsen op.

"MATIF-møllehvede lukkede i et større minus fredag. Vi forventer dog, at meget af tabet vil blive indhentet på åbningen i dag, efter hvedeprisen i Chicago er steget ca. 3 % siden møllehvedehandlen lukkede fredag aften," skriver Jyske Markets.