Marginaleffekten af stordriftsfordelene bliver med tiden mindre, og mange landmænd søger derfor en mere akademisk tilgang til det at drive landbrug.
Se også artiklen i Landbrugsavisen.
Erfagruppen er blot et af redskaberne i Agrocuras værktøjskasse, når det gælder bedre selskabsledelse derhjemme i dagligdagen -når udfordringerne begynder at tårne sig op.
Et andet værktøj, når landmanden ønsker mere aktivt at diskutere emner, som kan påvirke forretningen, er at gårdbestyrelsen eller et Advisor Board, kan medvirke til at inspiration udefra og et godt netværk.
De vigtigste udviklingsfaktorer for landmænd gennem mange år har været at øge stordriftsfordelene for derved at sænke omkostningerne per produceret enhed. Dermed er muligheden for at tjene penge blev større.
Men udfordringen ved denne metode er, at det bliver dyrere og dyrere at sænke omkostningerne per produceret enhed, jo større virksomheden bliver.
At marginaleffekten dermed bliver mindre er et oplagt emne for en erfagruppe, en gårdbestyrelse eller et Advisory Board at tage fat på.
Stordriftsfordele og udnyttelsen heraf er en vigtig faktor, når det kommer til at drive en sund forretning, men at drive landbrug i dag er blevet mere komplekst end det.
Med mere jord, flere dyr og flere ansatte skal du som virksomhedsejer kunne håndtere mange og komplekse emner til fulde.
Men ikke nok med det, så skal du hele tiden være opdateret inden for alle de emner, der kan have konsekvenser for din bundlinje. Selv om håndtag er gode at dreje på i dag, betyder det ikke, at de samme håndtag er lige så brugbare i morgen. Så du skal hele tiden være i stand til at inddrage ny viden.
Med det større fokus på bundlinjen søger flere danske landmænd inspiration til en mere proaktiv og akademisk tilgang til dét at drive landbrug.
Ikke mindst fordi deres leverandører og specielt deres finansielle samarbejdspartnere ligeledes har inkorporeret den mere akademiske tilgang.
Kategorier:
Erfagruppe
Selskabsledelse