Simuleringsmodeller indikerer, at inflationen i f.eks. EU og USA nu er toppet og fra foråret 2022 vil falde. Derved vil en stor bekymring forsvinde i 2022. Det vil f.eks. medføre et gensyn med en 30-årig 1 pct. realkreditobligation i kurs 100 - eller måske noget, der er endnu lavere.
Nu kan man få Fondsmæglerselskabet Agrocura til at varetage sin investering i værdipapirer via en fuldmagt.
Har du oplevet at lave nogle klimatiltag, men ikke høstet gevinsten herfor? Det vil vi gerne hjælpe med at rette op på. Derfor lancerer vi en handelsplatform for klimakreditter – Omsæt dine klimatiltag til ’klingende mønt’.
Det er ved at være en del år siden, at jeg er så uenig med renteudviklingen i forhold til bankerne. De står nærmest i kø for, hvem af dem der tør være mest aggressiv på højere renter til 2022. Jeg synes, at Nordea ligger i front med, at de ser USA allerede i april være færdig med neddrosling af deres pengepolitik, og Nordea ser efterfølgende tre rentestigninger inden udgangen af 2022. Det kommer ikke til at ske, at de lange renter vil falde i 2022 og ikke stige.
Jeg kan læse, at Vækstfonden kæmper med at få DLK lån ud at arbejde. Hovedformålet med hjælp fra Vækstfonden må være at understøtte generationsskifte og fortsat forretningsudvikling i landbrugserhvervet, herunder at understøtte den grønne opstilling.
Vi kan ikke på langt sigt køre med for eksempel 5 procent i inflation og så en BNP på for eksempel 2 procent, skriver Jens Schjerning, der har en række gode råd til landmændene i den anledning.
2021 har været et udviklende år for Agrocura. Dette kommer vi omkring i avisen, ligesom vi også kommer omkring rentemarkederne, opfølgning på et vildt råvareår og meget andet. Læs den her!
Så får vi hos Bornholms Landbrug & Fødevarer igen besøg af Agrocura. Cheføkonom Jens Schjerning LandboSyd og kundechef Henrik Andresen kommer forbi og giver os en update på henholdsvis økonomiske forhold og råvaremarkedet.
Agrocura er tilfreds med kundetilgangen efter lanceringen af selskabets konverteringsovervågning af lån den 1. juni.
Vores analyser viser, at Europa er ramt af japansk »rentesyge«. Derfor tyder det på, at korrektionen op i de lange renter allerede er slut, og vi igen har sigte mod lavere lange renter, skriver cheføkonom i det finansielle rådgivningsselskab Agrocura, Jens Schjerning.